Peraduan Ibu Comel Hamil


Thursday, 23 May 2013

PRODUCT AUTUMNZ

Autumnz - B/milk Storage Bottles (10 btls) -Blue Ellie (RM39.90)


Autumnz Breastmilk Storage Bottles is specially designed for safe and extended storage of breastmilk.
*FREE GIFTS*- Buy 8 bottles get 2 bottles & 5 pcs of Autumnz Double Ziplock Breastmilk Storage Bags FREE
Features
  • Safe & Non toxic (BPA free and Phthalates Free)
  • US FDA approved material for safe storage
  • Made of 100% food grade polypropylene (PP) for safe & longer storage 
  • Compatible with most standard breastpumps (Spectra, Ameda, Autumnz, etc) – can pump directly into the bottle
  • Embossed ounce/ml markings for durability
Set includes:
  • 10 x 5oz PP Breastmilk Storage Bottles
  • 10 x Screw Rings
  • 10 x Sealing Discs
Storage Instructions:
  • Store milk in single serving size to avoid wastage
  • Leave some room at the top of the bottle to allow for expansion when milk freezes
  • Screw on the cover
  • Label milk with the date and time it was expressed
  • Store milk in refrigerator and freezer

Sunday, 12 May 2013

PERADUAN IBU COMEL HAMIL

JOM SERTAI PERADUAN IBU COMEL HAMIL SEKARANG!!


salam kepada semua mommies,
anda semua di jemput untuk menyertai peraduan ibu comel hamil di fb www.facebook.com/lovemummynbaby..

ANDA HAMIL DAN TETAP COMEL, JOM SERTAI PERADUAN INI..
3 PEMENANG BAKAL MEMBAWA PULANG HADIAH MENARIK DARI MUMMY AND BABY.. 
Hadiah Pertama: Maternity Support Belt..
Hadiah Kedua: Diaper Bags for Baby..
Hadiah Ketiga: Cooler Bag..


syarat-syarat penyertaan:
~peserta mestilah like page mummy and baby
~pengundi juga diminta ke page mummy and baby n like page, then klik kat picture n klik like..
~layak untuk wanita yang sedang hamil 4 bulan dan ke atas..
~gambar yang dihantar mestilah gambar yang terbaru..
~3 peserta yang mempunyai `like` paling banyak akan di istiharkan sebagai pemenang..
~sila sertakan nama ibu, usia kandungan,tarikh dijangka bersalin, lokasi, email, FB..
~TARIKH TUTUP PENYERTAAN: 30/5/2013

Monday, 1 April 2013

Set Bersalin Amway Tropical Herbs

Pening mencari set bersalin? 

Jom dapatkan Tropical Herbs dari Amway!
Harga pasaran RM345 exc postage
saya tawarkan hanya RM310!! MURAHKAN?

Set penjagaan lengkap selepas bersalin untuk 44 hari berpantang.


Set Bersalin Tropical Herbs adalah sistem herba lengkap untuk membantu ibu baru selepas melahirkan anak. Merupakan produk yang mendapat pengiktirafan HALAL. Set Bersalin Tropical Herbs menawarkan penyelesaian yang menyenangkan untuk penjagaan selepas bersalin. Ia dibuat daripada herba-herba tropika yang terkenal dengan khasiat pemulihan yang dicari-cari di seluruh dunia kerana faedah-faedahnya. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang berhasrat untuk menyusukan bayi mereka, kerana set ini tidak memberi kesan panas badan terhadap si pemakainya. 


Kandungan set, terbahagi kepada 2 iaitu untuk dimakan & kegunaan luaran :

**Untuk dimakan** 

1) Teh herba 
2) Pil selepas bersalin 1 
3) Pil selepas bersalin 2 

****Untuk kegunaan luaran*** 

4) Herba pembersih wanita 
5) Herba mandian 
6) Campuran Peramping Perut (Tapel) 
7 )Campuran Penghangat (Param) 
8) Campuran Penenang (Pilis) 
9) Minyak Urutan Herba 
10) Minyak Bayi 
PERCUMA BENGKUNG YANG BEST!


- Set Bersalin Amway Tropical Herbs (COMPLETE SET) -

7

1. Teh Herba: Diambil sebagai tonik untuk mencergaskan semula ibu baru.
• Membantu membersihkan darah beku daripada rahim dan mempercepatkan penyembuhan jahitan.
• Herba antiradang membantu merawat tisu yang radang dalam badan terutamanya di kawasan rahim dan vagina.
• Menguatkan badan dan meningkatkan peredaran darah ibu baru.

Arahan:-
Ini boleh diambil mulai hari ke-5 hingga ke-10 selepas bersalin. Minum dua kali sehari dengan hidangan selama 5 hari. Letak satu uncang dalam air panas selama 5 minit. Minum sementara teh masih hangat. Campur dengan satu sudu kecil Madu, jika mahu.



2. Pil Lepas bersalin 1: Memulihkan tenaga & menggalakkan laktasi

• Membantu ibu-ibu yang menyusui memulihkan tenaga dan menggalakkan pengeluaran susu ibu.

Arahan:-
Boleh diambil selama 15 hari bermula dari hari ke-10 , sebaik sahaja selepas menghabiskan Teh Herba. Dua kapsul harus diambil dua kali sehari selepas sajian. Seeloknya diambil di waktu pagi dan malam.
3. Pil lepas bersalin 2: Membantu ibu baru memulihkan susuk badan asalnya secara luaran dan dalaman sambil terus menyusui bayi.

• Membantu mengecutkan tisu rahim dan otot vagina.
• Herba-herba mempunyai kesan diuretik, yang membantu mengurangkan cecair berlebihan.
• Merangsang rembesan susu.

Arahan:-
Untuk dimakan selama 20 hari, bermula pada hari ke-25 selepas melahirkan, sebaik sahaja menghabiskan Lepas Bersalin 1. Dua kapsul harus diambil dua kali sehari selepas makan. Seeloknya diambil pada waktu pagi dan malam.



4. Herba pembersih wanita: Mengekalkan kawasan vagina agar bersih dan mencegah jangkitan

• Herba Pembersih Wanita diperbuat daripada campuran herba yang beraroma yang telah lama diiktiraf untuk menggiat semula, mengurangkan radang dan menyahbau badan terutamanya di kawasan vagina.
• Mengandungi herba yang mengandungi minyak pati yang tinggi untuk memberi kelegaan segera pada ketidakselesaan vagina (akibat jahitan dan radang).
• Herba yang tinggi kandungan taninnya juga digunakan untuk mengecutkan tisu vagina dan mempercepatkan proses penyembuhan.

Arahan:-
Guna produk pada hari ke-4 selepas bersalin selama 20 hari. Guna Herba Pembersih Wanita ini dua kali sehari.



5. Herba Mandian: Menyegar, mencergas dan memberi tenaga semula.

Dibuat daripada campuran herba tropika untuk menyegar, mencergaskan dan memberi tenaga semula kepada tubuh daripada kepala ke hujung kaki.
• Herba dipilih kerana harumannya, kandungan minyak perlunya dan ciri-cirinya yang merehatkan, antikeradangan, antifungus, antibakteria dan merangsang.
• Herba-herba antikeradangan seperti Tumeric domestica dan Curcuma xanthorriza adalah termasuk untuk membantu melegakan masalah kulit yang sedikit seperti gatal-gatal dan ruam.
• Mandi dengan Herba Mandian akan membantu melegakan otot yang letih dan sakit.

Arahan:-
Boleh diguna dari hari ke-4 selepas bersalin selama 20 hari.
Cara menyedia:
• Didihkan satu uncang dalam 2 liter air selama 20 minit.
• Tuang ekstrak ke dalam baldi dan masukkan air sehingga anda mendapat larutan yang suam.
• Guna sebagai air mandian.



6. Campuran Peramping Perut (Tapel): Memejal dan menguatkan otot-otot dan tisu-tisu abdomen.


Untuk mengetatkan bahagian perut, yang boleh menjadi menggelebeh selepas bersalin.

• Campuran herba yang dirumus khas dengan tanah liat dan pelbagai jenis herba, dan jus limau nipis untuk membantu memejalkan kulit perut yang kembang akibat kehamilan.

• Juga membantu menghilangkan parut atau tompok hitam yang biasanya muncul di kawasan perut apabila ia mengecut.



Arahan:-

Boleh diguna mulai hari ke-4 selepas bersalin selama 20 hari. Untuk hasil yang lebih berkesan, guna bengkung. Seeloknya guna selepas mandi dan berurut.





7. Campuran Penghangat Badan (Param): Menghangatkan badan, terutamanya
tangan dan kaki

• Mempunyai kesan yang menghangat dan keupayaan untuk menggalakkan aliran darah ke
kulit.
• Diguna untuk melegakan masalah pembendungan air dan sedikit masalah kulit seperti
ruam. Juga diguna untuk melegakan gatal-gatal.

Arahan:-
Boleh diguna mulai hari ke-4 selepas bersalin selama 15 hari. Guna selepas berurut dan
membengkung bahagian perut. Jika tidak berurut atau mengguna bengkung, ia boleh diguna
bila-bila masa.



8. Campuran Penenang (Pilis): Menenang dan menyamankan dahi

• Dibancuh dengan herba untuk kesan yang menenang pada dahi.
• Amat berguna kepada ibu-ibu yang mudah mendapat sakit kepala akibat kurang tidur
dan letih menjalani tempoh pantang dan bayi baru lahir.

Arahan:-
Boleh diguna mulai hari ke-4 selepas bersalin selama 15 hari. Tampal pada dahi,
elakkan kawasan mata.



9. Minyak Urut Herba: Menyingkirkan angin dan merehatkan badan

Untuk membantu ibu baru merehatkan diri, meningkatkan peredaran darah dan membuang angin.
• Pengurutan adalah sebahagian daripada penjagaan selepas bersalin untuk ibu baru. Ia dilakukan untuk menyingkirkan angin, merangsang peredaran darah, menghangatkan badan dan juga membantu ibu merehatkan diri.
• Dirumus dengan ekstrak herba yang mempunyai tindakan antibakteria, antiradang dan antifungus.

Arahan:-
Boleh diguna mulai hari ke-4 selepas bersalin. Guna dua kali sehari, seeloknya selepas mandi. Tuang minyak ke tapak tangan dan gosokkan untuk memanaskan minyak sebelum diurut pada badan.



10. Minyak Bayi: Melegakan angin dan kembung

Beri yang terbaik kepada bayi anda. Rumusan semula jadi mengguna minyak yang telah dibuktikan berkesan melegakan bayi daripada angin dan kembung.
• Tidak mengandungi mentol dan metal salisilat, dan selamat diguna pada bayi.
• Berguna untuk mengekalkan peredaran darah yang sihat pada kulit.
• Membantu mengurangkan kembung di kawasan perut.
• Menyamankan kulit bayi.
• Mempunyai ciri-ciri antibakteria, antifungus dan antiradang.

Arahan:-
Boleh diguna mulai hari ke-7 untuk bayi. Tuang minyak pada tapak tangan dan gosokkan kedua-duanya untuk memanaskan minyak sebelum mengurut perlahan-lahan pada
perut bayi. Sapu setiap pagi dan malam selepas mandi.


Juga dilengkapi dengan buku panduan menggunakan Set Bersalin Amway Tropical Herbs ini dan BENGKUNG PERCUMA!




Senang kan? Semua dah ada dalam set ni, tak perlu pening-pening lagi.

Cepat dapatkan set ini sekarang! Boleh PM di



Bedak Arab @ Kokuryu Super Summer Cake

Mahu kulit muka gebu dan licin?

Jom dapatkan bedak muka yang sedang hangat di pasaran sekarang!

Bedak Arab @ Kokuryu Super Summer Cake bukan sekadar bedak muka malah ia juga mengandungi mosturizer dan foundation (3 in 1).

 Compact powder / bedak muka yang tahan sehingga 8 jam. Yang pastinya HALAL.
Bedak Arab murah dan jimat cuma RM45.00 SAHAJA 1 set.





1 set Bedak Arab @ Kokuryu Super Summer Cake (dilengkapi dengan span)



Terdapat 3 tone warna yang available:


Russet = Untuk Kulit Sederhana/ Natural (sesuai untuk semua jenis kulit esp asian people)

Orange Blush = untuk kulit sederhana cerah / kulit putih kuning

Summer Tan = untuk kulit sawo matang/ gelap



Keistimewaan dan cara pemakaian Bedak Arab @ Kokuryu Super Summer Cake:


Testimoni / hasil dari pemakaian Bedak Arab @ Kokuryu Super Summer Cake:




Elak dari membeli Bedak Arab @ Kokuryu Super Summer Cake yang palsu!



Jom dapatkan sekarang! Stok adalah terhad!

Boleh PM di 


MATERNITY SUPPORT BELT

Adakah anda yang sedang hamil mengalami salah satu atau lebih 10 masalah ini?
-sakit pinggang?-sakit kaki bila berjalan lama?
-sakit belakang?
-kerap terkencing?
-sakit dibawah ari-ari?
-terasa berat membawa kandungan?
-susah melakukan aktiviti harian?
-terasa sengal dibahagian bawah?
-sakit bila duduk terlalu lama?
-perut rase berat dan ke bawah?


MATERNITY SUPPORT BELTS PENYELESAIAN KEPADA MASALAH ANDA!!
harga? rm250? tidak, rm199.90? tidak,
TAWARAN ISTIMEWA HANYA RM170 FREE POSTAGE DAN FREE GIFT!!
BERBALOI2.. tak rugi pun beli boleh pkai selepas besalin juga dan kandungan-kandungan seterusnya..

BACA BAWAH KENAPA MATERNITY SUPPORT BELT DIPERLUKAN SETIAP IBU MENGANDUNG:

Adalah biasa bagi wanita mengalami pelbagai jenis kesakitan dan ketidakselesaan sewaktu hamil.

♥ salah satunya ialah sakit belakang yang di sebabkan oleh tekanan daripada bayi yang sedang membesar di dalam kandungan.

♥ masalah ini boleh mengganggu rutin kehidupan termasuklah kurang tidur dan tidak bermaya.

♥ tangani dengan Maternity Support Belts. Ia telah melalui kajian dimana dapat membantu menyokong bahagian perut dan belakang anda.

♥ ia berupaya mengurangkan tekanan yang dialami.





11 sebab kenapa anda perlukan maternity support belt ini adalah: 

1. Sakit pinggang dah tak terasa.
2. Sengal perut berkurangan.
3. Perut rasa tersangatlah ringan.
4. Kaki tak sakit bila berjalan banyak.
5. Mudah melakukan kerja-kerja rumah.
6. Memudahkan aktiviti senaman kehamilan tanpa kekejangan perut dan sakit pinggang.
7. Duduk lama kat ofis pun tak jadi masalah.
8. Duduk lama atas lantai tanpa rasa sengal sana sini.
9. Dapat mengurangkan rasa kerap kencing.
10. Pinggang dan perut terasa sangatlah di-support ketika duduk dan berjalan.
11. Dan yang paling penting dapat melakukan ibadah solat dgn selesa terutama semasa ruku' dan sujud


Jangan risau untuk memakai Maternity Support Belt kerana ia sangat selesa. Maternity Support Belt juga tidak menganggu pembesaran baby dalam kandungan, malah memberi keselesaan pada ibu yang hamil.


Ini adalah artikel dari Majalah Jelita


Ini pula artikel dari Majalah Pa & Ma


Kebaikan / Kelebihan Maternity Support Belt:

• Menyediakan sokongan di bahagian bawah lumbar, abdomen dan kawasan pinggul bagi membantu mengurangkan sakit belakang dan ketidakselesaan ketika hamil.

• Mengelakkan daripada regangan kulit (tanpa mengganggu tumbesaran bayi).

• Membantu membetulkan kedudukan bayi terutamanya pada trimester terakhir.

• Mengurangkan risiko komplikasi serius ketika bersalin.

• Mengurangkan tekanan kepada organ si ibu apabila berlaku pergerakan bayi di dalam perut dan mengurangkan masalah kerap terkencing gara-gara bayi menekan ke bawah ari-ari.


Jom dapatkan sekarang!

Available Size: M 80-100cm, XL 90-115cm


Boleh PM di